TSO Samen eten

Als uw kind gebruik wil maken van de tussenschools opvang, dan kunt u via onderstaande link een inschrijfformulier downloaden. Dit formulier kunt u inleveren in de brievenbus naast het directiekantoor.

Relevante formulieren en folders

Buitenschoolse opvang

BSO Schepelweyen

Bij ons staat spelen en plezier maken voorop!

BSO Schepelweyen, een plek waar uw kind naar hartelust kan spelen. Samen met andere kinderen of even alleen. We hebben aandacht voor alle leeftijden en vinden het belangrijk dat uw kind zich bij ons thuis voelt. Er zijn volop mogelijkheden voor spel, ontdekking en creativiteit.

Mooi en ruim ingericht

Onze ruimtes binnen zijn zo ingericht dat ze tegemoet komen aan individuele wensen van kinderen. In de één kunnen ze creatief bezig zijn en in de ander bijvoorbeeld spelletjes doen of samen eten en drinken. We besteden veel aandacht aan een veilige en huiselijke sfeer met voldoende uitdaging voor uw kind.

Ook buiten zijn er genoeg faciliteiten om te ontspannen of actief bezig te zijn. Het schoolplein, de zandbak en het achterliggende bosje. Daarnaast maken we regelmatig gebruik van de naastgelegen sportvelden en de speeltuin in de wijk. Daarnaast bieden we de mogelijkheid voor het volgen van zwemlessen onder BSO tijd en in de winter kunnen de kinderen meedoen aan de ski-workshop.

Vrije tijd na schooltijd

BSO is vrije tijd en plezier hebben staat voorop. Uw kind mag zelf bepalen wat het wil doen. Lezen of op de computer. Schilderen of fietsen. Koken of toneel spelen, het kan allemaal. Naast vrij spel bieden we activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijden en behoeften van kinderen. Voor ons staat de verwondering van het kind centraal en spelen we in op de behoefte om nieuwe indrukken op te doen en hiervan te leren.

Contact met ouders

BSO Schepelweyen wil een verrijkende aanvulling zijn op de thuisbasis en vind goed contact met ouders erg belangrijk. Er is ruimte voor het maken van een praatje als u uw kind komt ophalen. Ieder jaar organiseren we oudergesprekken, ouderavonden en gezellige activiteiten waar ouders van harte welkom zijn, zoals een themamiddag en een afsluiting van het schooljaar. Ook verzorgen we regelmatig een nieuwsbrief met allerlei wetenswaardigheden die u via email ontvangt. Met de oudercommissie bespreken we de algemene gang van zaken en de kwaliteit van de opvang.

Verschillende leeftijden

Onze buitenschoolse opvang heeft plaats voor maximaal 60 kinderen van 4 tot 13 jaar. Per 10 aanwezige kinderen is er 1 pedagogisch medewerker aanwezig. Uw kind wordt opgevangen in een basisgroep en vanuit daar maakt het kind de keuze waar het gaat spelen.

Openingstijden voor en na schooltijd

Voor de opvang na school is BSO Schepelweyen geopend op maandag, dinsdag en donderdag vanaf einde schooltijd tot 19:00 uur. Op woensdag en vrijdag is de opvang op onze locatie Haagstraatplein. We bieden ook opvang aan voor schooltijd, tussen 07:30 en 08:30. We zorgen dan dat uw kind veilig op school komt. Op studie-dagen zijn we geopend van 07:30 tot 19:00

Opvang ook tijdens schoolvakanties

We zijn 52 weken per jaar geopend. U kunt kiezen voor opvang met of opvang zonder schoolvakanties. Een geruststellende gedachte dat u hiervoor niet steeds iets anders hoeft te regelen. Bovendien geeft het uw kind duidelijkheid en continuïteit. Tijdens schoolvakanties zijn we geopend van 07:30 tot 19:00 uur.

www.horizonkinderopvang.nl

Relevante formulieren & folders