PEUTERDORP IN BS SCHEPELWEYEN
Sinds 2018 zijn Peuterdorp Olke Bolke en Kiekeboe gehuisvest in Basisschool Schepelweyen. Ben je benieuwd hoe onze peutergroepen eruit zien? In deze folder kunt u informatie vinden.  
Neem gerust contact op met de directeur of kijk op onze website voor het aanvragen van een rondleiding. Je bent meer dan welkom om eens te komen kijken! 

Wat is Peuterdorp?
Peuterdorp biedt peuteropvang aan voor twee- tot vierjarigen in omgeving Valkenswaard en Cranendonck. Onze groepen bieden maximaal zestien peuters een Vroeg- en Voorschools aanbod door te werken met thema’s. Denk hierbij aan het thema ‘ik verzorg een baby’ of ‘ik ben de tuinman’. Alle thema’s sluiten aan bij de ontwikkelings- en belevingswereld van de kinderen. Zo staat het dicht bij hen, sluit het aan bij eigen ervaringen en belevenissen en zorgen wij dat ze een optimaal aanbod krijgen. Hierin hebben we natuurlijk ook heel veel lol met elkaar, want plezier en spelenderwijs leren staan voorop!

Doorstroom naar de basisschool
Binnen onze groepen worden de twee- tot vierjarigen langzaam voorbereid op het basisonderwijs. De kinderen oefenen met ‘naar de opvang gaan’, ontmoeten leerlingen en leerkrachten van de school en zien elkaar bij gezamenlijke evenementen. Doordat de kinderen bekend zijn in- en om het gebouw wordt de drempel voor de kleuterklas verlaagt en is er sprake van een doorgaande leerlijn. Gezamenlijke activiteiten zorgen ervoor dat er al vriendjes en vriendinnetjes gemaakt kunnen worden.

De overdracht naar de school vindt met voorkeur warm plaats. Dit houdt in dat wij graag de observaties en registraties overdragen aan het basisonderwijs, natuurlijk met uw toestemming, zodat uw kind optimaal kan starten in groep 1. U heeft altijd de keuze om bij het gesprek aanwezig te zijn, graag zelfs!

Hoe ziet een dag eruit bij Peuterdorp?
Onze groepen zijn geopend tussen 8.15u en 12.15u. Binnen deze vier uur bieden wij kinderen verschillende activiteiten aan in het kader van een thema. Mocht u als ouder hierin graag betrokken worden, dan mag u altijd helpen in onze activiteitencommissie! Ouderbetrokkenheid vinden wij namelijk belangrijk.

We laten kinderen met diverse spel en ontwikkelingsmaterialen kennis maken. Al deze materialen zijn afgestemd op hun leeftijd en ontwikkeling en dagen peuters uit tot spel.  De peuteropvang biedt een rijke speel en leeromgeving die de peuters inspireert en de kinderen een goede voorbereiding op de basisschool geeft. Peuterdorp is een erkend leerbedrijf. U zult binnen onze organisatie regelmatig leerlingen van het Summa, de Fontys en het Were Di tegenkomen.

Per 24 augustus 2020 verzorgen wij voor uw peuter ook het fruit en de luiers. Het enige waar u dus nog aan hoeft te denken is een tasje met reservekleding. Wij bieden gevarieerd fruit aan, zodat uw peuter gezonde voeding krijgt aangeboden en ook andere smaken leert kennen.

Bent u benieuwd geworden naar onze locaties?
Wij vertellen u graag meer en laten hierbij graag onze locaties zien! Kijk voor meer informatie op onze website en/of neem contact op met onze directeur:


Met vriendelijke groet,

Danique Mies – Directeur Peuterdorp Olke Bolke – Kiekeboe
06 – 83 03 46 82
D.mies@peuterdorp.nl

www.peuterdorp.nl

 

.