Over Schepelweyen

Rooms-Katholieke basisschool “Schepelweyen” is gelegen in het centrum van de wijk Schepelweyen in het dorp Dommelen (gemeente Valkenswaard). Ons leerlingenaantal is nagenoeg constant: om en nabij de 375. Verdraagzaamheid, vergeving en begrip voor elkaar zijn voor ons sleutelbegrippen.

Op Schepelweyen vinden we het belangrijk dat kinderen en leerkrachten zich thuis voelen. Mogen zijn wie je bent, erbij horen en gewaardeerd worden zijn belangrijke waarden. Pas als deze veiligheid er is, kan een kind, maar ook een leerkracht volop profiteren van de mogelijkheden tot ontplooiing die de school te bieden heeft.   

We streven ernaar om iedere leerling en werknemer volop kansen te geven om het maximale uit zichzelf te halen. Niet alleen op cognitief gebied, maar ook met betrekking tot sociale vaardigheden en competenties. We zijn vooral gericht op leren leren. Dat houdt in dat we kiezen voor zo veel mogelijk eigen verantwoordelijkheid voor het leerproces, voor ontwikkelingsgericht werken, voor samenwerkend leren en voor begeleiding in de vorm van coaching. We willen dat door leerlingen én leerkrachten met plezier geleerd wordt!
                                                                
Samen proberen we uitvoering te geven aan onze missie.
Schepelweyen: een uitdagende school op maat; een school waar zowel leerlingen als leerkrachten kansen krijgen om hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te gebruiken.

Hoe ziet een dagje op bs Schepelweyen er in de praktijk uit? Bekijk via de volgende link de prachtige foto's
Nieuwsgierig naar onze plannen voor de toekomst?

De school in beeld

In onderstaand filmpje geven we een korte rondleiding door onze school. Zo krijgt u alvast een eerste indruk van onder andere het gebouw, onze werkwijze en de sfeer op school.
Moet u binnenkort een keuze maken voor een passende school voor uw kind(eren)?
En wilt u graag een keer een kijkje komen nemen? Meld uw verzoek dan online aan en wij nemen z.s.m. contact met u op.