De eerste 'gouden' weken

De eerste weken van het schooljaar gaan alweer enorm snel voorbij.
De kinderen wennen snel aan de structuur en regelmaat van de 'schoolse weken'. Ook voor de meester is het fijn om weer iedere dag te kunnen werken (en niet vanuit thuis!).

Ook de telefonische kennismakingsgesprekken zijn afgerond. Voor mij als leerkracht waren dit fijne gesprekken om een beter beeld te krijgen van uw zoon/dochter en wederzijdse verwachtingen voor dit schooljaar op een fijne manier te bespreken. Hopelijk kunnen de volgende gesprekken op school plaatsvinden, voor nu was dit een goede oplossing!

Als ouders heeft u een AVG-brief ontvangen over de privacy van uw zoon/dochter. Het zou fijn zijn als dit uiterlijk vrijdag ingevuld bij mij kan worden ingeleverd.

Dit jaar hebben we iedere donderdag tot de herfstvakantie schooljudo ??. Hiervoor is het van belang dat de kinderen in verband met hygiëne echt hun eigen gymspullen meenemen. Anders mogen ze helaas geen judopak aan en dus ook niet meedoen.

Tijdens de lessen worden verschillende onderdelen behandeld waaronder (zelf)vertrouwen, samenwerken, respect, weerbaarheid, beheersing en discipline. Deze vaardigheden zijn natuurlijk niet alleen op de judomat belangrijk maar ook in de klas en in vrije situaties.

Ook is er veel ruimte voor creativiteit dit schooljaar. De verjaardagskalenders hangen en de kinderen hebben een eigen boekenlegger gemaakt.

Daarnaast zijn ze ook bezig met allerlei vakoverstijgende vaardigheden tijdens de verschillende lessen. Dit is zichtbaar op de doelenmuur en op de weektaken. Hierbij leren de leerlingen hoe ze zelf het beste leren en wat hiervoor nodig is. Op deze manier worden ze al voorzichtig, op een speelse wijze voorbereid, op schoolse situaties waarbij steeds meer vanuit eigen leerdoelen zal worden gewerkt. Hier gaan we dit jaar nog op terugkomen in de vorm van coachgesprekken.

Deze week gaan we de AVI toetsen afnemen. Hierbij krijg ik als leerkracht een goed beeld van het (technisch)leesniveau van de leerlingen en hoe ik hier het best op kan inspelen. Mochten hier nog vragen over zijn, zoals hoe u het best thuis aan de slag kan gaan met lezen, dan kunt u mij altijd een mailtje sturen.

De kinderen van groep 6 zullen deze week ook een eerste geschiedenistoets krijgen op 17 september.

Hoe kunt u thuis in de software van school?
De kinderen kunnen thuis werken op verschillende programma's. Ze kunnen inloggen op cool.cloudwise.nl. Hierbij kunnen ze leerling aanklikken en dan moeten ze inloggen met hun eigen mailadres en wachtwoord. Vergeet niet @schepelweyen.nl erbij te typen, anders is het automatisch @gmail.com en dan komen ze er niet in. De inloggegevens gebruiken de kinderen ook op school dus zijn als het goed is bekend.
Kijk samen maar eens naar de programma's, zo kunt u rekenen zien, spelling en taal, maar ook het flitsen wat een aantal kinderen iedere ochtend doen en geschiedenis/aardrijkskunde en natuur kunt u bekijken.
Zo kun je rekenen en spelling ook thuis bijvoorbeeld nog extra oefenen. Op Junior Einstein staat extra leerstof waar leerlingen mee aan de slag kunnen. Kies bij voorkeur leerstof van eind groep 5 (voor groep 6 leerlingen) of eind groep 6 (voor groep 7 leerlingen), zodat ze dit schooljaar niet al werk thuis hebben gemaakt wat we graag op school willen inzetten als weektaakopdracht.

Via bovenstaande weg probeer ik u in deze tijd toch een beeld te geven van de klas. Mochten er verder nog vragen zijn over het verloop van dit schooljaar of andere persoonlijke vragen, dan kunt u contact opnemen met mij via de mail.

Terug naar overzicht
Meerdere groepen

Ik-rapport

Beste ouders en leerling,Volgende week starten we met de ...

Groep 6b/7b

Gastles: De Tweede ...

Deze ochtend hebben we een gastspreker mogen ontvangen. Hij ...

Meerdere groepen

Een video van de wethouder ...

Dat we ons zo hebben ingezet gedurende de E-Waste race is ...

Meerdere groepen

Wij doen mee aan de E-Waste ...

Wij doen mee aan de E-Waste Race! Wij gaan met onze klas ...

Groep 6b/7b

Het 'LYC-DROP' mysterie

Deze week zijn we in de klas begonnen met het boek ...

Groep 6b/7b

Geslaagde spelletjesmiddag

Vandaag hebben we een spelletjesmiddag gehouden in de klas. ...

Groep 6b/7b

Voorleeswedstrijd in de klas

Donderdag vond de voorleeswedstrijd in onze klas plaats. ...

Groep 6b/7b

Gastles interviewen van ...

Dat we als groep verantwoordelijk zijn voor de filmpjes ...

Groep 6b/7b

Boekbesprekingen groep 6/7b

Beste ouders, verzorgers, In de mail van vandaag vindt u ...

Groep 6b/7b

Schepel-wij - Aflevering 1

Beste ouders, verzorgers, Sinds het begin van het ...

Groep 6b/7b

Leren leren met een 'lapbook'

Zoals jullie allemaal misschien wel weten zijn we op school ...

Groep 6b/7b

Schooljudo

Zoals je kon lezen in het vorige bericht van onze groep ...