Wat vliegt de tijd

Week 6 is alweer voorbij. Jeetje wat gaat het hard. Nog twee weken te gaan en we hebben alweer vakantie. Maar in die twee weken moeten we nog kei hard knallen en hebben we nog verschillende dingen op het programma staan. 

IVN maandag 7 oktober na de middag. Groep 6 gaat op de fiets, dus zorg ervoor dat uw zoon/dochter een goede fiets heeft die dag. Het is de bedoeling dat we om 13.00 uur echt aanfietsen, dus zorg dat uw zoon/dochter ruim op tijd op school is. Dan kunnen we langer bij het IVN zijn. Het kan zijn dat we die dag iets later terug komen op school, hou daar rekening mee. 

Kinderboekenweek start volgende week. 3 oktober hebben wij de voorstelling in de showroom en 11 oktober komt er iemand een workshop geven. We gaan met groep 6 een schrapgedicht maken. Ik heb er al zin in! Op vrijdag 1 november is er weer een open school dag. Dan bent u als ouder vanaf 12.00-12.30 uur welkom om te kijken naar wat iedereen heeft gemaakt. 

Toetsen hebben we natuurlijk ook nog voor de vakantie, maar ook na de vakantie. 

Verkeer aanstaande maandag (30 september). Wat komt daarin voor?

  • Voetgangers: Wat is de juiste plek? Bijvoorbeeld waar moet je lopen of spelen?
  • Bestuurders: Wat is de juiste plek? Bijvoorbeeld fietspad, ruiterpad, rijbaan?
  • Voorrang: Voorrangsborden, tekens op de weg. Let op bij de kruispunten wat er staat.
  • Regels: Rechts gaat voor en rechtdoor op dezelfde weg gaat voor.

Dit kunt u thuis met uw kind nog oefenen in het weekend. Kijk maar eens rond in het verkeer, stel ondertussen vragen als u onderweg bent ergens naar toe. 
Geschiedenis woensdag 9 oktober. Volgende week woensdag (2 oktober) krijgen de kinderen het blaadje mee wat ze moeten leren. Hierop hebben ze de belangrijkste punten gearceerd. We hebben iedere les besproken wat komt er in de toets en moet ik dus zeker weten. Ook hebben ze af en toe er wat bij geschreven, omdat het niet op hun blaadje staat, maar wel in de toets komt. Woensdag 2 oktober gaan we samen een oefentoets maken door middel van vragen te stellen. Ook leren ze op welke manieren je kunt leren (Kenzo is het monstertje wat hierbij past). Kijk samen met uw zoon/dochter wat voor hem/haar het fijnste is om te leren. 
Taal en spelling zullen ook in de week van 8 oktober plaatsvinden. De doelen staan op de website. De kinderen kunnen op Junior Einstein oefenen (liefst groep 5). 
Rekenen vindt plaats na de vakantie meteen. Natuurlijk niet op maandag, maar zal waarschijnlijk op woensdag/donderdag zijn. Dan kunnen we na de vakantie alle doelen die in de toets komen nog even extra herhalen en ophalen, zodat ze weer helder in ons hoofd zitten. 

Boekbespreking is deze week begonnen. We hebben al genoten van de eerste boekbespreking. De kinderen krijgen natuurlijk feedback, maar kunnen dat niet onthouden voor de volgende presentatie. Daarom geef ik het punt en de feedback terug op classroom. De kinderen kunnen dan altijd even terug kijken, als ze een nieuwe presentatie maken, wat de aandachtspunten ook weer waren. 

Breuken zijn voor het eerst aangeboden. Omdat ik weet dat er in de eerste cito al breuken aan bod komen, maar de kinderen daar eigenlijk nog geen kennis mee maken in het boek, heb ik een boekje gemaakt wat we kunnen oefenen. De kinderen leren wat nou een breuk is en hoe je een taart of pizza of iets anders eerlijk kunt verdelen. Ze leren ook hoe je de breuken noemt als er bijvoorbeeld 5 van de 6 (5/6) taart op is, dan is er nog 1 van de 6 (1/6) taart over. 

Werkwoordspelling hebben de kinderen ook extra geoefend, omdat ik merk dat dit erg lastig is. Ze hebben het kaartje (wat ik al eerder met u deelde) echt nodig. Een aantal kinderen denken van niet en leggen het al gauw aan de kant, waardoor ze fouten maken. Ze moeten echt de stappen volgen van het opschrijven van de stam en hoe verder. 

Als laatste hebben de kinderen doelen gesteld aan de hand van het monstertje wat ze extra willen oefenen om er beter in te worden. Op de website heb ik een brochure geplaatst in de groep, waarin alle informatie staat over de monstertjes van het leren leren. Wat houdt het in en wat kun je thuis doen bij de monstertjes. Vraag uw zoon/dochter maar eens naar het doel wat gekozen is en kijk maar eens hoe u hem/haar thuis kunt helpen. Er staan leuke spelletjes bij, bijvoorbeeld mastermind bij de paarse familie of Party & Co bij de groene familie. 

Ik wens iedereen weer een fijn weekend!

Terug naar overzicht
Groep 6a

Vakantie!

Er zijn 8 weken voorbij en we hebben nu een welverdiende ...

Groep 6a

Periode 2

Zoals beloofd ook de doelen van rekenen voor periode 2. Ze ...

Groep 6a

Periode 2

De eerste toetsen zijn geweest en de eerste punten hebben ...

Groep 6a

Periode 1

Vorige week zijn wij rustig van start gegaan en hebben we ...

Groep 6a

Van start!

De eerste week is alweer voorbij. We zijn goed van start ...

Groep 6a

Back to school!

Nog een weekend en dan gaan we van start! Het lokaal is al ...