Afsluiting eerste periode

Week 4 alweer voorbij, wat vliegt de tijd. We hebben al zoveel gedaan deze eerste periode!

We hebben een leerlingenraad op Schepelweyen! In onze groep hadden we 5 kandidaten. Ze hebben goed gesproken over zichzelf, maar er kan er maar een uitgekozen worden.Thijmen gaat dit jaar met de anderen leerlingen van groep 6/7/8 praten over verbeteringen of veranderingen op school. Ik ben benieuwd wat er allemaal besproken gaat worden.

Deze week hadden we de geschiedenistoets. Deze hebben we digitaal gemaakt. Dat was handig, want iedereen kon op een chromebook de toets maken. De juf startte bij iedereen tegelijk de pagina op voor de toets en zo konden we tegelijk starten. Opzoeken is niet mogelijk, want de juf houdt alle schermen in de gaten! We moesten wel goed lezen, want soms waren er twee antwoorden goed en moest je dus twee antwoorden geven. Dit was voor sommige kinderen nog even wennen. De toets is goed gemaakt, de kinderen hebben meteen de toets kunnen inzien: wat heb ik goed gemaakt en wat had ik fout gedaan. Het punt kon de juf nog niet geven. 


De geschiedenistoets was nog niet geweest of we kregen al een nieuw blaadje mee naar huis om te leren. De provincies en hoofdsteden van Nederland. Deze toets hebben we volgende week donderdag op 24 september. Deze toets wordt wel op papier gemaakt. De kinderen krijgen een lege kaart en moeten de provincies en de hoofdsteden zelf kunnen plaatsen. Ze hebben nergens namen staan waarbij ze kunnen afkijken/afstrepen. 

We gaan nu ook starten met het volgende vak Aardrijkskunde. Super leuk om te weten te komen hoe dat nou zit met Nederland en al dat water. Waar zijn al die dijken voor en wat zit er allemaal in het water? Allemaal nieuwe informatie waar we weer de komende tijd meer over te weten komen. 


Deze week hebben we ook de boekbesprekingen gepland. Iedereen heeft een blaadje meegekregen met de informatie, naam en de datum van de boekbespreking. Op classroom staat een bericht waarbij dit blaadje ook te vinden is. Ook staat daar een beoordelingsformulier die je kunt gebruiken om te controleren of je niets vergeten bent, dat zou namelijk jammer zijn. Ook de planning is in classroom te vinden en welke boeken er al gekozen zijn. We willen geen dubbele boekbesprekingen. De eerste zal al over 2 weken gehouden worden. Super leuk!


Aankomende week zullen de toetsen van taal/spelling en rekenen gemaakt worden. Dit om de eerste periode helemaal af te sluiten. De kinderen kunnen inloggen op cool.cloudwise.nl met hun email en wachtwoord om eventueel extra te oefenen op rekenen (wereld in getallen), spelling en taal (taal actief) > spelling is oefensoftware en taal is verwerking. 


De toetsen van AVI en DMT zijn nog niet allemaal klaar. Daar gaan we volgende week mee verder en dan weten we allemaal wat op dit moment ons leesniveau is. 

Na deze toetsen kan de juf eindelijk starten met de gesprekken over de monstercirkel. Wel zijn we al begonnen met het maken van onze doelendobbelsteen. Die hebben we op tafel liggen, zodat we weten aan welk doel we gaan werken in de les. Iedereen heeft natuurlijk eigen doelen, maar zo kan de juf zien waar iemand mee bezig is en kan ze tips of tops geven. 


Nou dat is weer een hoop informatie voor jullie om het weekend in te gaan. 

Fijn weekend en tot volgende week!


 

Terug naar overzicht
Groep 6a

Periode 6

Deze week wordt periode 6 afgesloten met de toetsen voor ...

Groep 6a

Informatie

We zitten alweer een tijdje op school. De rapporten zijn ...

Groep 6a

We mogen weer!

Na een tijd thuis onderwijs mogen we weer naar school! Wat ...

Groep 6a

Online Week 3

Alweer 3 weken online les thuis.  We vinden allemaal ...

Groep 6a

Boekenwissel

Vrijdag 15 januari moeten de kinderen de boeken komen ...

Groep 6a

Online update

Vandaag heeft u een mail ontvangen van Wilma. Ik heb deze ...

Groep 6a

Online week 1

De eerste week online zit erop. Het was natuurlijk even ...

Groep 6a

Vakantie

Vandaag kwamen we in de klas en iedereen had een leuke ...

Groep 6a

Periode 4

Nog 1,5 week en dan is het alweer vakantie! Wat hebben we ...

Groep 6a

Sinterklaas

Vrijdag 20 november mogen wij de schoen zetten op ...

Groep 6a

Informatie

Alweer een paar weken verder in het schooljaar en alweer ...

Groep 6a

Schoolfruit

Als school doen we ook dit schooljaar weer mee aan het ...

Groep 6a

Periode 3

Afgelopen week hadden we de hockey-clinic. Dit was echt ...

Groep 6a

Vakantie

Het is vakantie! Heerlijk even genieten.  Maar wat ...

Groep 6a

Kok in de Klas

Vandaag hadden we digitaal een kok in de klas. Voor de ...

Groep 6a

Informatie

We zijn alweer volop bezig met periode 2. We werken nu ...

Groep 6a

Kok in de klas

Op maandag 5 oktober doen wij mee aan het evenement ...

Groep 6a

Bedankt

De derde week is voorbij. Een week vol ...

Groep 6a

Eerste periode

De eerste twee weken zijn voorbij.  De kinderen ...

Groep 6a

Goed begin

De eerste week is voorbij. We zijn goed gestart. We hebben ...

Groep 6a

Welkom in Groep 6

Lieve kinderen en beste ouders, Het is weer bijna zover, ...