Al veel geleeeerd!

Even een berichtje uit onze groep zodat de mama's en de papa's weten wat we zoal doen en wat we al geleerd hebben.

We werken hard..dat is iets dat zeker is! Op maandag t/m donderdag samen met juf Marianne en op vrijdag met juf Claire. Verder is juf Nanne er ook bij op dinsdag en meester Lars op Donderdag.

Met rekenen hebben we al een heel blok af. De toets is door de meesten goed gemaakt. Wel vonden veel kinderen het geld-rekenen en de kalender nog wat lastig. Dat gaan we dus extra oefenen. We hebben afgelopen week geleerd hoe je in een rekenschriftje werkt en dat valt nog niet mee....eerst in je boek de som opzoeken en daarna de uitkomst in je hokjesschrift schrijven...We zijn nu bezig met sommen tussen de 10 en de 20, zoals 12+7=/19-3=....Ook gaan we met de klok aan de slag, de halve uren, en wordt er een begin gemaakt met de tafeltjes.  Een keer per week hebben we een heel circuit met allemaal rekenspelletjes en elke week komt daar een nieuw spelletje bij. Vraag maar eens welke spelletjes de kinderen al kennen!

Met Taal hebben we het gehad over zelfstandig naamwoorden en lidwoorden. In het volgende thema komen daar de werkwoorden bij. Ook weten we wat samenstellingen zijn en lukken de opgaven met het alfabet al steeds beter.

Met spelling hebben we het gehad over woorden zoals barst en streep, met 3 medeklinkers voor-of achteraan. En woordjes zoals wolf en berg. Ook wesp en koets -woordjes.

Juf probeert veel te wisselen in werkvormen zodat het steeds leuk blijft om iets nieuws te leren. Wij noemen dat Slimplanwerkvormen, zoals Om en om, Ga staan en vertel, Praat en Wissel enzovoort. Alle kinderen vinden dit erg leuk. Het zorgt ervoor dat iedereen betrokken blijft.

Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan alle afspraken, het klassenmanagement, en leren de kinderen om hun probleempjes samen op te lossen, samen na te kijken en samen te werken. De eerste weken noemen we de Gouden Weken, waarin al die afspraakjes steeds herhaald worden, ingeslepen worden.

Alle kinderen hebben een halpasje waarmee ze in de hal mogen gaan werken, ook weer met de nodige regeltjes....Ze vinden dit erg leuk, even buiten de klas aan de slag gaan.

Ook zijn we begonnen met chromebooks. We leren opstarten, inloggen en vervolgens gaan we rekenen taal en spelling oefenen. Gelukkig krijgen we hierbij hulp van de kinderen van groep6/7. van meester Jens. Als dit straks al wat beter gaat krijgen ze ook een inlogcode voor thuis!

Juf gaat steeds met de regelmaat van de klok een stukje op de website/skozapp schrijven, zeker omdat we elkaar zo weinig spreken in deze Coronatijd. Ook plaats ik veel fotootjes in het fotoalbum van onze klas. 

Mocht u iets te vragen hebben dan mail me maar, geen enkele vraag is er eentje te veel. Ondertussen gaan wij steeds knapper en zelfstandiger worden!!

Terug naar overzicht
Groep 4a

Even een update...

Alweer april!!!! Het is een tijdje geleden, maar laten ...

Groep 4a

Bijna Sinterklaaaaas

Nog een weekje wachten en dan....sint!! We hadden allemaal ...

Groep 4a

Herfst in de klas

Sinterklaas staat op het punt om aan te komen, en wij zijn ...

Groep 4a

We zitten er weer helemaal ...

De vakantie lijkt alweer ver weg. Het is echt herfst in de ...

Groep 4a

Laatste weekje voor de ...

Alweer een week van hard werken voorbij. Even een update ...

Groep 4a

Alweer een week voorbij....

*Met taal hebben we deze week geleerd wat werkwoorden en ...

Groep 4a

Judoooooo

Onze 1ste judoles was top!!!Het gaat deze keer over ...

Groep 4a

Ons begin....

Een complimentje voor alle kinderen hoor!!!Juf Marianne is ...