Herfst in de klas

Sinterklaas staat op het punt om aan te komen, en wij zijn gestart met het Sinterklaasjournaal. Spannende tijd voor de kinderen.

Ondertussen gaan we ook nog even door met ons thema Herfst.

De afgelopen 2 weken hebben we hier veel over gepraat. Meester Lars heeft een leuke les gegeven over paddenstoelen, spinnen, herfstbomen en nog veel meer. Ook hebben we geknutseld met bladeren. Kijk maar eens naar de foto! Het resultaat was geweldig. Alle kinderen hebben een leuk herfstwerkboekje gekregen; dat zien jullie volgende week wel thuis verschijnen.

Verder: We zijn begonnen aan een nieuw thema met Spelling. De klanken ng en nk deze week, en vorige week de sch en de schrrrr

Met taal ook een nieuw thema: we gaan weer nieuwe themawoorden leren, en leren wat klinkers en medeklinkers zijn. Vandeweek hebben de kinderen ook geleerd hoe ze die woorden thuis kunnen oefenen door in te loggen bij Taalactief. Daar kunnen ze ook de spelling oefenen.

Met rekenen...Jawel hoor! De tafel van 2 geleerd. Vandaag krijgen ze een blad mee om die thuis te oefenen. Erg belangrijk want elke week komt er een nieuwe tafel bij....Aan het eind van de rit kunnen ze een echt tafeldiploma verdienen! Het rekenen kunnen ze ook op het chromebook oefenen door in te loggen bij De Wereld in getallen.

Gisteren zijn we begonnen aan het gratis fruit. Dit wordt elke dinsdag om 12 uur geleverd. Dat betekent dat de kinderen voor dinsdag in de morgenpauze nog wel fruit van thuis mee moeten nemen. Dit hoeft op woensdag en donderdag dus niet..

Wordt vervolgd!!!

 

Terug naar overzicht
Groep 4a

Bijna Sinterklaaaaas

Nog een weekje wachten en dan....sint!! We hadden allemaal ...

Groep 4a

We zitten er weer helemaal ...

De vakantie lijkt alweer ver weg. Het is echt herfst in de ...

Groep 4a

Laatste weekje voor de ...

Alweer een week van hard werken voorbij. Even een update ...

Groep 4a

Alweer een week voorbij....

*Met taal hebben we deze week geleerd wat werkwoorden en ...

Groep 4a

Al veel geleeeerd!

Even een berichtje uit onze groep zodat de mama's en de ...

Groep 4a

Judoooooo

Onze 1ste judoles was top!!!Het gaat deze keer over ...

Groep 4a

Ons begin....

Een complimentje voor alle kinderen hoor!!!Juf Marianne is ...